Dec 10


I lucka nummer 10 finner vi Miljövänliga rakhyvlar.

Många jag känner använder engångsrakhyvlar eftersom de tycker att det är smidigare, men det påverkar miljön på ett dåligt sätt eftersom rakhyvlarna är gjorda av plast och endast används en gång.

Därför kommer jag nu med ett förslag på ett bättre alternativ. Antingen så använder man sig av en rakhyvel med utbytbart huvud som man kan använda mer än en gång t ex Gillette Fusion. Eller så så börjar man använda sig av den klassiska säkerhetshyveln, som man bara byter själva rakbladet på. Miljömässigt så är den det mest hållbara alternativet nu eftersom man bara byter ut rakbladet som består av återvinningsbart material(metall). Och på så sätt blir det ingen plats alls i onödan som t ex från engångrakhyvlar, men också från de vanliga eftersom det är lite plast i rakhuvudet som man byter då och då. Fina rakhyvlar finns att köpa här, här och här. Och är en kalasbra julklapp!

Om man nu hamnar i den situationen att det krisar och man måste köpa engångshyvel, så tycker jag att ni ska köpa Bic Ecolutions rakhyvlar. Som är en rakhyvel gjord i miljövänligare plast. Handtaget är gjort i bioplast som tillverkas av majsstärkelse och färgas sedan med växtfärger. Och förpackningen är minimerad jämfört med deras övriga rakhyvlar och tryckt med vegetabiliska färger och man har också arbetat för att minska koldioxidpåverkan under själva tillverkningen. Dessutom så är priset samma som på andra rakhyvlar och finns att köpa i vanliga mataffärer. Informationen om Bic hittade jag på En lagom dos grönt.


Ha en fin dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0