Säsongsmat

Nu har det kommit en lista över januari-mars säsongsmat på en av mina favorit sajter, nämligen En miljon små steg.

Detta kan ni äta i januari-mars för att värna om miljön, svenska såklart, så länge det går:
  • Brysselkål, grönkål och rödkål.
  • Salladskål, savojkål, vitkål.
  • Gul lök, purjolök, rödlök, silverlök, syltlök, vitlök.
  • Kålrot, jordärtskocka, morötter, palsternacka.
  • Persiljerot, potatis, rotselleri, rättika.
  • Gulbeta, polkabeta, rödbetam vitbeta.
  • Butternut, pumpa.
  • Svartrot, tryffel.
  • Päron, vinteräpple, vanligt äpple.
  • Slånbär, tranbär.
  • Vilt.
  • Blåmusslor, pilgrimsmusslor, ostron.
  • Sej, sill/strömming.
Denna fina bilden kommer också från En miljon små steg. Ät säsongsmat nu allihop!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0