Säsongsmat
Nu har det kommit en lista över januari-mars säsongsmat på en av mina favorit sajter, nämligen En miljon små steg.
Detta kan ni äta i januari-mars för att värna om miljön, svenska såklart, så länge det går:
- Brysselkål, grönkål och rödkål.
- Salladskål, savojkål, vitkål.
- Gul lök, purjolök, rödlök, silverlök, syltlök, vitlök.
- Kålrot, jordärtskocka, morötter, palsternacka.
- Persiljerot, potatis, rotselleri, rättika.
- Gulbeta, polkabeta, rödbetam vitbeta.
- Butternut, pumpa.
- Svartrot, tryffel.
- Päron, vinteräpple, vanligt äpple.
- Slånbär, tranbär.
- Vilt.
- Blåmusslor, pilgrimsmusslor, ostron.
- Sej, sill/strömming.
Denna fina bilden kommer också från En miljon små steg. Ät säsongsmat nu allihop!
Kommentarer
Trackback