Festfin

Just nu håller jag på att göra mig festfin. Har suttit med huvudet i kamomillvatten i typ 10 min och nu håller jag på att "ploppa" mitt hår. Aldrig testat det förut så ska bli kul att se om det funkar.

Ploppa håret gör man för att hjälpa sina lockar att framhävas.
  • Använd t ex en kökshandduk (inte frotte för det suger åt sig vattnet) och lägg den på toaletten. Böj dig sedan över handduken och lägg håret mitt på. Tryck sedan ner huvudet mot tyget och ta den bortersta delen av handduken och lägg den över nacken.

  • Ta nu tag i det två sidorna på handduken och tvinna dem. Håret ska inte vara i dem. Res sig sidan och stoppa in "snurrarna" i nacken på handduken. 

  • Ha sedan handduken på en stund och ta sedan av den efter ca 10-20 min. Låt sedan håret torka utan att du pillar med det.
Läs mer om ploppning här.

Eko-jeans

Idag tipsade min fina vän Emma mig om att Nudie Jeans har gjort en kollektion som är 100% ekologisk. Den kommer komma till hösten 2012, och sen de startade 2001 har de jobbat med att kunna göra jeans som är helt ekologiska, alltifrån bomullen till alla detaljer. Ni kanske läsa mer om den nyheten på Habit.se.




Jag kikade också in lite på Nudie Jeans hemsida och hittade lite annat roligt. Så som det här filmen t ex där dem återanvänder jeans och gör om dem till nya. Coolt!

Hålen som gör det!

Åh, idag gjorde jag en rolig upptäckt. Jag hittade ett miljövänligt typsnitt. Det är ett holländskt företag som gjort typsnittet och det heter Ecofont Vera Sans. Det som gör att det är miljövänlig är att bokstäverna är perforerade med hål och det gör att man sparar ungefär 25% av bläcket vid utskrift. I litet format så syns inte hålen men i större format blir hålen synliga. Här kan ni läsa mer om Ecofont.

Såhär ser den ut och den går att ladda hem gratis här:

Håret, armhålan och psyket

Hej allesammans!
Nu är jag sådär dålig på att uppdatera igen, men det är så mycket annat och nu har jag åkt på en ordentlig förkylning. Tråkigt!

Tänkte ialla fall berätta hur det med alla mina utmaningar och grejer. Håret tvättar jag fortfarande med enbart balsam och det går i perioder med hur det beter sig och ser ut. Har även börjat skölja med kamomill-te för att se om det bleks lite. Det ska nämligen kunna göra det. Har bara sköljt en gång och märkte ingen skillnad, men ska fortsätta och se om det händer något. Då får ni bilder.

Deo:n som jag fick av Tim är hemsk. Jag har aldrig svettats såhär mycket i hela mitt liv känns det som, men nu berättade Tim att det kunde ta upp emot två veckor att få pli på det. Så får väl fortsätta med den en vecka till. Usch, får försöka använda bara bomullsplagg och se om det blir bättre. Men en rolig sak har jag upptäckt med deo+tvål. Och det är att om jag tvättar mig med min ekotvål så är deo:n inte alls bra, men tvättar jag med olivolja+socker så funkar den lite bättre. Inte bra, men bättre. Hihi, coolt!

Utmaningarna har gått olika bra. Yogan hamnade jag efter med efter enbart 5 dagar, men tog igen den och gjorde dubbla yogapass en dag. Men sen tappade jag sugen igen och sen blev jag förkyld. Så nu har jag inte yogat på ca 5 dagar. Illa! Men jag tänker yoga så fort jag har lust och är frisk. För passen är så korta och det är roligt.

Den andra utmaningen alltså mitt köpstopp går jättebra. Känns inte alls jobbigt och nu har jag hämtat ut paket med tandborsten och det så tänkte skriva lite om det i ett inlägg sen också. Hihi! Och igår fick jag följa med till en kompis mormor och ärva massa kläder. Jättekul, att kunna få kläder och att man samtidigt gör någon glad. Några av kläderna jag fick var en pälsjacka, klänningar och ett par byxor. Tänkte visa er det sen också!

Och förlåt igen för att jag uppdaterar så dåligt, men är inte riktigt kompis med bloggen just nu. Hoppas denna uppdateringen stilar ert sugen för ett tag. Har ju lovat fler inlägg så jag ska skärpa mig!



Kram

Ketchup

Igår gjorde jag egen ketchup och jag tänkte dela med mig av det super enkla recepetet här på bloggen. Det blev supergott. Gillar ni inte stark mat så kan ni ta en halv msk worcestersås. För det är lite sting i ketchupen jag gjorde.

Egengjord tomatketchup
  • 5 mogna röda tomater
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl tomatpure
  • ½ dl farinsocker
  • 1 msk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
  1. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala och finhacka löken,vitlök. Lägg tomater, lök, vitlök, vinäger, worcestersås, tomatpure, socker,salt och peppar i en kastrull.
  2. Koka upp och låt alltsammans sjuda ca 20 min. Mixa ketchupen slät i en matberedare eller mixerstav.
  3. Låt ketchupen kallna och förvara den i kylskåp så häller den i flera veckor.


Smaklig måltid!

Hänger ni med?

Hej mina fina vänner :)
Tänkte göra en liten uppdatering om hur det går för mig med några av det saker som jag håller på med nu.

Jag börjar med att berätta om mitt senaste deo-test. Jag gjorde en ny deo liknande den som var i min kalender, fast med lite mindre bakpulver eftersom jag reagerade på det och fick små utslag i armhålan. Den här gången han jag använda den i en vecka sen fick jag liknande utslag igen, tyvärr. Men jag tyckte att den funkade bra mot svett de dagarna som det inte sved. Så jag tycker absolut ni ska testa det!

Så nu i några dagar har jag fått klara mig utan deo eller lånat Tims. Inte så roligt, så idag köpte Tim en deo till mig ur Rosenserien (Upptäckte precis att det antagligen är Herr-deon, men jag tycker den luktar gott så det gör inget. Haha.) Har läst en del om den och den ska vara bra. Så nu ska jag testa den. Hihi! Hon i butiken hade berättat för Tim att det kan ta några dagar innan man upplever den som bra för kroppen ska renas från andra knasigheter som man får in i den från andra deos. Men jag hoppas att det här kommer funka. Det ska bli spännande. Den kommer invigas idag när jag ska på fest!


Sen tänkte jag lite snabbt berätta att det går bra med håret, inte alls lika flottigt längre. Men inte heller någon större skillnad på lockigheten. Men använder mig hellre av enbart balsam än både de och schampoo. Så jag är ändå nöjd att jag fått det att funka nu. Hoppas lockigheten kommer!

Nu tänkte jag berätta om mina utmaningar också. Yogautamningen går jättebra och är otroligt rolig. Känns bra att röra på sig varje dag, men jag har sjuklig träningsvärk idag. Haha, men ska snart yoga och hoppas att jag tränar bort värken. Anmäler er ni också ni som inte gjort det. Det gör ni här.

Köp stopps utmaningen har jag inte märkt särskilt mycket av än. Mer än att jag gick förbi en Second hand och hittade en sak jag velat ha jättelänge. Men jag ska inte gå dit och köpa den för det är egentligen inget jag behöver. Det är en sån här ko:

Idag ska jag ev. följa med några vänner på stan. Det kan nog bli en utmaning mot mitt köp stopp. Trots mitt köp stopp så har jag handlat idag, men jag har köpt sånt jag behöver och får köpa. Som en tandborste, tandkräm och tvättnötter i från Grön Gåva såklart! Så snart kan jag tvätta med tvättnötter. Det ska bli kul. Och nu är ni lite mer med på vad som händer hos mig.


Ha en fin dag!

Dåligt!

Hej! Som ni kanske märker har det blivit rätt dåligt med bloggande på sistone. Det är inte med mening för jag har en del inlägg i huvudet, men jag har inte hunnit få ut dem här på bloggen. Jag hoppas att jag ska få pli på mig själv så ni snart kan läsa mer. Men det är så mycket runt omkring mig just nu.

Igår kom jag i alla fall tillbaka till Karlshamn och snart börjar skolan. Men som sagt håll ut så kommer det fler inlägg. Hur går det med Yogan för er? För mig går det kalasbra, lite ont i ryggen idag efter övningen igår men det går över. Upptäckte också att det är roligare att yoga med någon så jag kanske ska leta på någon här i Karlshamn. Hihi!


Ha en fin dag!

Utmaningar

Idag startade två utmaningar för mig. Jag är taggad och det ska bli kul.
Utmaningarna som startade är Köp stopp fram till den 9 juli. Vilket innebär till största del kläder, absolut inga kläder får inhandlas under denna period. Helst inga saker heller. Jag måste tänka till ordentligt innan jag köper något och se till att jag verkligen behöver det. Saker som jag får köpa är mat och dryck, men jag får även unna mig utgångar och festkvällar eftersom det är min sista termin på BTH, men även här ska jag tänka till ordentligt. Man behöver t ex inte gå ut alla helger varje månad. Ni kommer kunna följa hur det går med denna utmaningen här på bloggen.

Den andra utmaningen är 21 days Yoga challenge. Man registrerar sig på deras hemsida och sedan får man en video skickad till sig varje dag som man ska utöva. I utmaningen är det även två andra mål man kan uppfylla och det är att äta ett vegetariskt mål om dagen och meditera femton minuter varje dag. Det jag satsar mest på här är att utöva yogan, men ska även inspireras av det vegetarisk recepten man får. Registrera er med så kan vi göra utmaningen tillsammans! Nu sa jag göra mitt första Yogapass tillsammans med mamma dessutom.


Ha en fin kväll!

Juldukningen

Här kommer lite bilder från hur dukningen på julafton såg ut.
I år valde jag att pynta med saker från naturen, loppis och saker som redan finns i hemmet.


Jag använde mig av tallgrenar som jag tog från gården, köpte stora kottar på secondhand och hittade några små fina på gården.


Och servettringarna är egentligen julgranspynt som jag klippte bort lite grejer på för att kunna använda som servettringar. Det finns väldigt mycket hemma som man kan använda till en dukning om man bara tänker efter och orkar leta. Sen är såklart secondhand ett bra alternativ om man vill komma undan billigt, ha något udda och vara miljösnäll.


Nu längtar jag till nästa dukning! Lycka till med era dukningar!

Summering, Ekokalendern 2011

Nu har jag tänk att jag ska summera min lilla ekokalender och uppdatera er om vad som var med och hur några av min projekt har gått.

  • I lucka ett gjorde jag min egna deo som jag tyvärr blev allergisk mot. Inlägget om allergin hittar ni här.

  • I lucka två köpte jag en julklapp till behövande på Unicef. Man kan fortfarande köpa gåvor där och det tycker jag absolut ni ska göra om ni inte gjort det.

  • I lucka tre skänkte jag gosedjur till ett kvinnohem, men de tackade nej. De blev otroligt tacksamma, men tyckte att det var för mycket gosedjur. Så jag skänkte dem till Erikshjälpen istället.

  • I lucka fyra bakade jag ekologiska lussekatter med kesella. Blev mycket saftigare med kesella i. Kalas!

  • I lucka fem tipsade jag om att ni ska köpa lokalproducerat. Jag hoppas ni försöker med det.

  • I lucka sex klimatkompenserade jag för mina flygresor. Det känns inge bra att flyga, men det kändes lite bättre när man klimatkompenserar.
  • I lucka sju tipsade jag om att sticka egna halsdukar eller köpa på second hand. Tyvärr så har jag inte hunnit klart med min eftersom det varit så mycket annat, men ärvde en fin vit av min syster. Jag älskar långa halsdukar.

  • I lucka åtta tipsade jag om att man kan använda menskopp istället för tamponger eller bindor. Det kommer snart ett uppföljningsinlägg om det. Bara vänta!

  • I lucka nio tipsade jag om ekologiska resturanger runt om i Blekinge. Ni kanske vill ha fler tips på resturanger i fler län?
  • I lucka tio tipsade jag om miljövänliga rakhyvlar. I år köpte jag inget sådant i julklapp till någon, men det kommer nog upp ett inlägg om miljöbra manliga skönhetsprodukter någon dag.

  • I lucka elva gjorde jag ekologiska köttbullar. Det blev kalasgoda och tog helt slut på juldagsnatten när jag kom hem efter en kvälls festande. Hihi!

  • I lucka tolv tipsade jag om att leta efter julkort på second hand eller köpa från någon hjälporganisation. Jag skickade några uppskattade julkort och detta året var det second hand-fynd.
  • I lucka tretton dök mina mini julkuleörhängen upp. Jag har fått sju par sålda till: Rebecca, Mamma, Josse och så Tim och Moa som köpte två par var. Ska se om jag kan få tag på bilder hur örhängena ser ut på sina användare. Så nu har jag samlat in 245:- till Världsnaturfonden WWF. Roligt!

  • I lucka fjorton tipsade jag om ekologiska alkoholdrycker som man kunde dricka under julfesterna, och nu också såklart. Jag testade några drycker och inlägget om det hittar ni här.

  • I lucka femton tipsade jag er om Musikhjälpen. Jag tittade/lyssnade på det oavbrutet under den veckan det var och när det var slut skrev jag detta inlägget.
  • I lucka sexton tipsade jag om Naturskyddsföreningens julkalender. Jag ska vara helt ärlig och erkänna att jag tröttnade efter några dagar eftersom den inledes på samma vis varje dag. Men jag ska kolla om den finns kvar och se om jag kan lära mig något intressant nu i efterhand. 

  • I lucka sjutton tipsade jag om vad man ge i julklapp om man vill vara ekologisk. Några eko-julklappar som jag gav bort var ekologisk öl till pappa, ekologisk mascara till mamma och båda mina systrar fick saker av mig som bara legat och skräpat hemma hos mig: galgar, spegeltavlor och hudlotion. 

  • I lucka arton tipsade jag om hur ni kan slå in era julklappar på bra sätt. Jag använde mig av en hel del spännande saker. Ett paket behövde man en sprätt till för att öppna och visa var välanpassade till personen som skulle få paketen. Eventuellet så kommer det upp bilder på paketen någon dag.
  • I lucka nitton tipsade jag om att man ska äta mat efter säsong och det är något jag försöker göra mer och mer. Jag har även hittat en kalasbra almanacka som man får av Hemköp där det listar säsongens mat på varje månad och ett recept som passar till säsongen. Hemköp har också en blogg som de kallar för Säsongsbloggen. Kika in vettja!

  • I lucka tjugo skrev jag om återvinning och tipsade er att ha koll redan innan julafton för att lättare kunna sortera allt skräp som blir på julafton. Vi hade mest brännbart och jag upptäckte hur rörigt det kunde vara att sortera, men det gick bra. 

  • I lucka tjugoett tipsade jag om vad man ska tänka på när man lagar mat till julbordet. Vi testade några nya saker som t ex Röd Coleslaw och hemmagjord senapssill. Jag lovade att ni skulle få recepten så ni ska såklart få dem, men även dem kommer upp en annan dag.
  • I lucka tjugotvå tipsade jag om hur man kan piffa till juldukningen på ett miljövänligt vis. Jag dukade med saker från naturen och loppis. Fick ingen bra bild av dukningen, men ska se om jag ändå kan lägga upp en för er skull. Farmor&farfar uppskattade dukningen mycket så när vi kom till deras middag dagen efter hade de härmat min dukningen litegrann. Hihi!

  • I lucka tjugotre köpte jag några träd som Vi-skogen planterade i östra Afrika för att förbättra levnadsförhållandena där. Så köp träd om ni inte gjort det. Ni får ett fint minneskort och träden kostar bara 20:- styck.

  • I lucka tjugofyra önskade jag er såklart en God Jul och smygvisade lite av klapparna.


Hoppas ni har uppskattat ekokalendern och om ni har tur så dyker den upp nästa år igen. Så Gott Nytt År och God Fortsättning på er!

Reklam kan visst vara bra!

Åh, har ni sett Naturskyddsföreningens senaste reklamfilm? Den är så himla snyggt gjord och har ett otroligt bra budskap. Kolla här!

Här hittar ni deras kampanjsidan och här hittar ni mer information om jätteräkorna.

Jag tycker vi gör något åt detta genom att bojkotta jätteräkorna och äta de andra bra alternativen som visas i filmen.


Ha en fin dag!

Chic-tips

Ibland blir man glatt överraskad när man hittar spännande tips på oväntade ställen. För någon dag sen satt jag och bläddrade i min systers tidning Chic. Vilket jag skulle beskriva som en modetidning och där brukar man inte hitta så mycket bra kroppsliga tips. Men i detta nummer hittade jag ett reportage som intresserad mig och som kanske kan intressera er små läsare också.

Reportaget hette Skönhetsmaximera - med smarta hemmafynd.
I reportaget tipsade dem om olika saker som man ofta har hemma som man kan använda sig av när ens riktiga skönhetssaker är slut. Eller som jag gör använda vissa av dessa saker istället för det "riktiga" skönhetssakerna. Några av tipsen som de har med i reportaget är bland annat:
  • Vaselin kan man använda som läppskrubb om man blandar det med socker. Skulle gissa på att det blir ungefär som min oljeskrubb. Man kan också använda sig av Vaselin när man tar bort smink. Doppa en bomullstuss i lite Vaselin och dra sedan bort sminket. Fettet löser upp sminket.

  • Babyolja kan användas som rakolja eller som hudlotion för att bli superlen. Jag hade istället för babyolja valt olivolja. Såklart! Det är konstiga ingredienser i babyolja också tyvärr.

  • Bomull kan man använda som en svalkande ögonmask. Doppa bomullen i kallt vatten och lägg sedan på ögonen. Har ni ingen bomull tycker jag att ni kan använda skivade gurkor eller kalla tepåsar istället. Funkar lika bra.

  • Vetemjöl är ett superbra torrschampoo. Det tipsar de om och då strör man på lite i hårbotten och borstar sedan försiktigt ut det i hela håret. Av erfarenhet vet jag att det passar bäst på ljushåriga. Så var försiktiga med mjölet om ni har mörkt hår. 

  • Tejp kan man använda för att göra en proffsig grafisk manikyr. Just det tipset fastnade jag för och ska testa någon dag. Då får ni se hur man gör.
Upptäckte också att de hade med några olika recept t ex Surfspray och Ansiktsmask.
  • Surfsprayen gör man genom att koka upp vatten och sedan hälla ner några nypor salt under omrörning. Sedan låter man det svalna och häller blandningen i t ex en blomspruta.

  • Vill man göra ansiktsmasken så ska man koka tre morötter så det blir mjuka och sedan mosa dem. Blanda sedan morötterna tillsammans med 4 teskedar honung. Masken ska man ha i ansiktet 10 minuter och sen kan man tvätta bort den. Masken reparerar, stärker och återfuktar huden. Den ska jag testa någon dag.
Kalasbra tips! Hoppas ni hittar något roligt tips som passar er. Tyvärr så finns inte detta reportage på deras hemsida, men tidningen finns att köpa lite överallt för ynka 25:-, men jag kollar hellre i systers. Hihi!


Ha en fin kväll mina vänner!

El Stockholmo

Nu är jag precis hemkommen från Stockholm. Där jag hela dagen varit tillsammans med min lilla pappa. Vi åkte dit för att pappa skulle byta sin MC-handskar som han fick i julklapp av oss döttrar, men också för att köpa hundmat till hundarna här hemma.

Pappas fina MC-handskar. 

Jag passade på att följa med för att besöka Beyond Retro. Dagen har varit kalasbra, trots massa stressad människor som springer in i en och en borttappad bil. Hihi! På Beyond Retro var det inte alls så spännande som jag trodde eller joo, men inte så bra kvalitet som jag trodde att det skulle vara. Trots det fick jag med mig en klänning hem, som ni får se senare. Kanske. På Beyond hade jag med mig Per som jag inte träffat sen han slutade på BTH. Kalaskul! Jag upptäckte att det är mycket roligare att köpa begagnade kläder när de är billigare och när pengarna skänks till någon organisation. Så jag är helt enkelt en miljö-loppistjej.

Mat åt vi på Jensen's Bøfhus. Smarrigt!


Ha en fin kväll, imorgon kommer lite eko-tips.

Flottigt hår

Hej allesammans!
Här i stugan är det fullt upp. Håller på att skriva mitt CV och sätta ihop ett arbetsprov till en arbetsansökan som ska vara inne om en veckan. Spännande och läskigt på samma gång!

Eftersom jag inte nämnt något om håret på ca två veckor så tänkte jag uppdatera er nu. Det går inte bra alls. Mitt hår är stripigt och tungt. Men jag har bestämt mig för att stå ut i åtminstone sex veckor eftersom det är vad det kan ta för håret att vänja sig. Så nu är det bara en månad kvar. Tur att jag inte har någon skola just nu och att det är vinter så man kan gömma håret i mössa.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra om det inte blir bra om ca fyra veckor. Ev börja med äppelcidervinägersköljet igen och hoppas att håret inte luktar blöthund, eller köpa ett naturligt/ekologiskt schampoo från min favorit ekowebbshop Grön Gåva. Det är min favoritshop för där står nästan alla innehållsförteckningar på svenska. Vilket underlättar när man inte kan alla konstiga ord på engelska. Där finns allt ifrån skönhetsprodukter till matvaror. Kanonbra! Där kommer jag beställa mina skönhetsprodukter från och med nu.

Här är ett schampoo:n som är bra att använda som inte torkar ut håret som de flesta i vanliga matbutiker gör. Finns för flera olika hårtyper på Grön Gåva.

Och justja, ett tips: Om det är palmolja i någon produkt ni köper se då till att den är ekologisk. För om den inte är ekologisk så skövlas regnskog för att man ska kunna anlägga oljepalmsplantat. Och då hotas djuren där omkring blandat annat Orangutangen. Läs mer om det på WWFs hemsida. Palmolja finns bland annat i margarin, chips, kakor, smink, tvål och tvättmedel och många gånger står det bara vegetabiliska oljor på förpackningarna. Så köp inget sådant om ni inte är säkra på att det inte är palmolja i. Sånt himla lurendrejeri och det är svårt att upptäcka tyvärr, men nu har jag uppmärksamat er och hoppas att ni kommer tänka på det när ni handlar.


Ha en fin dag!

Gott nytt år!

Hade en jättemysig nyårsafton igår. Lugnt och trevligt tillsammans med mamma, lillasyster och hennes pojkvän. Vi lagade god mat, spelade spel och pratade. Vid halv 12 byte jag om till pyjamas och myste ner mig i soffan tillsammans med Svea. Trevligaste nyårsafton på länge. 

Tolvslagets outfit! Haha!

Som en sammanfattning av året som gått så fyllde jag i en liten lista. Det är inte riktigt min grej, men här har ni den ialla fall.
  • 1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Körde bil ensam.

  • 2. Höll du några av dina nyårslöften?: Hade inga. Tycker inte om nyårslöften. Fast jag har ett i år. Hihi!

  • 3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Nej.

  • 4. Dog någon som stod dig nära?: Nej, som tur var inte.

  • 5. Vilka platser besökte du?: Öland, Göteborg, Rättvik, Kalmar och flera andra svenska städer jag inte minns.

  • 6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?: Ett jobb, viserligen inget jag saknat. Men nu när jag blir färdig formgivare skulle det sitta fint med ett jobb.

  • 7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?: Inget speciellt som jag kan komma på nu. 

  • 8. Vad var din största framgång 2011: Att jag tog körkort. Är fortfarande stolt över det. Haha! Och att jag fick praktik på Happiend. 

  • 9. Största misstaget?: Kan inte komma på något. 

  • 10. Har du varit sjuk eller skadat dig?: Lite små sjuk har jag varit, men inget allvarlig. Det värsta var när jag hittade en knöl i bröstet. Men den visade sig vara ofarlig. Skönt!

  • 11. Bästa köpet: Min dator.

  • 12. Vad spenderade du mest pengar på?: Mitt körkort skulle jag gissa på eller mat.

  • 13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: Ja, att jag klarade min uppkörning.

  • 14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?: Kan inte komma på någon speciell just nu. Minnet sviker. Kommer kanske en låtlista senare med årets bästa låtar.

  • 15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: Gladare tror jag, men alla har sina upp&nedgångar.

  • 16. Vad önskar du att du gjort mer?: Pysslat och fixat hemma.

  • 17. Vad önskar du att du gjort mindre?: Oroat mig.

  • 18. Hur tillbringar du julen?: Hemma med min fina familj!

  • 19. Blev du kär i år?: Nej, har varit kär i samma pojke i två år nu. <3

  • 20. Favoritprogram på TV?: Så mycket bättre och Ernst alla program. Söt-Ernst!

  • 21. Bästa boken du läste i år?: Svårt har så himla dåligt minne så minns inte mycket från början av året. Men boken Badskumt och Majas klimatmat är några som jag fastnat för nu i slutet av året.

  • 22. Största musikaliska upptäckten?: Mumford & Sons och Adele.

  • 23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Jaa, en extern hårddisk och långa raggsockor som mamma gjort.

  • 24. Vad gjorde du på din födelsedag?: Blev gratulerad på sängen av min pojkvän och sedan kom hans föräldrar och firade mig. Sen myste jag med Tim resten av kvällen. En lugn och mysig födelsedag.

  • 25. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Inte vad jag kan komma på, är nöjd med det här året. Trots både med- och motgångar.

  • 26. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?: Feminim, med lite udda detaljer.

  • 27. Vad fick dig att må bra?: Min familj, vänner och mina mysstunder på biblioteket. 

  • 28. Vilken kändis var du mest sugen på?: Timbuktu, efter Så mycket bättre och Musikhjälpen. Så himla charmig.

  • 29. Vem saknade du?: Min familj och mina Dala-vänner.


    Puss på er och God Nytt År!

RSS 2.0