Spara på vattnet

Brukar du spola i vattenkranen när du går på toa, för att täcka "pinsamma" ljud? Då borde du kolla upp dagens tips som är en smart och rolig app som finns på App store.

En vanlig svenk kran spolar cirka 10 liter vatten per minut, det blir ganska mycket vatten som bara spolas bort. Det var en kille som började fundera över beteendet att spola vatten och kom till slut på en lösning. Det är en app som heter "The Tap" och det är helt enkelt en digital vattenkran som låter väldigt högt. Så istället för att spola bort massa onödigt vatten kan ni som har Iphone använda denna app och spara vatten.

Extra fint är att killen bakom idé valde att ge bort appen till Wateraid. Han hoppas att detta kan hjälpa  människor som har större behov av vatten än oss.

Källa: En lagom dos grönt


Sommartips

Jag vet inte någon som tycker om myggor, men tyvärr finns dom ju ändå. Därför tänkte jag tipsa er om ekologisk myggolja. Jag har hittat två olika som ni kan använda er av i sommar.




  • Mosimix Myggolja - Essential Care, som är 100% ekologisk. Ett citrusdoftande myggmedel. som är bra för oss människor och som går att använda på barn. Den innehåller olivolja, solrosolja, kokosolja, citrongräsolja, lavendelolja och timjan. Man stryker denna olja på det utsatta kroppsdelarna så som händer, ansikte och fötter. Just denna olja går att beställa på bland annat jordklok.se för 139:- 



  • Etono mygg spray, detta medel är ett vanligt myggmedel men sägs också minska risken för fästingar. Den aktiva substansen i Etono heter IR3535 och sägs vara utvecklad för att vara effektiv och skonsam för miljön och människor. Sprayen är helt doftfri, men bör inte användas på barn. Den innehåller alcohol denat, ethyl Butylacetylaminopropionate och dipropylene glycol. Den finns att köpa på Apoteket för 99:-
Jag skulle rekommenadera den första då den är 100% ekologisk och för att jag är lite osäker ingredienserna i den andra. Hoppas ni slipper myggen i sommar!

RSS 2.0