Dec 15


I lucka 15 hittar vi Musikhjälpen 2011.

En sak som jag missat helt framtills igår är Musikhjälpen. Det är en satsning som från början startade i Nederländerna, men det har funnits i Sverige sen 2008. De som samarbetar för att genomföra detta i Sverige är SR, SVT och Radiohjälpen.

Varje år är det ett tema som man utgår ifrån och samlar in pengar till. I år är det "Alla flickor har rätt att gå i skolan." Tidigare år har det varit "67 miljoner flyktingar behöver din hjälp" - 08, "Din musik stoppar Malaria" - 09 & "Barn är inte till salu - 10." Programledare i år är Timbuktu, Gina Dirawi och Kodjo Akolor som sitter i en glasbur i Göteborg utan fast föda som det inte kan lämna på sex dygn. Under sin tid där sänder det live dygnet runt, med olika gäster och livespelningar. Här har ni dagens schema.

Så nu tycker jag ni ska börja lyssna och önska låtar&skänka pengar. Ni kan gå in och läsa mera om Musikhjälpen här. En annan rolig sak som ni kan kika på som det sysslar med är olika auktioner de har som man kan buda på tex: Sjunga med Fibes, Oh, Fibes!, Tavla gjord av Peter Wahlbeck eller Håkan Hellströms kostym.


Ha en kalasfin dag!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0