Dec 17


I dagens lucka ligger det Eko-julklapps tips.
På bilden ser ni hemmagjorda Skurna pepparkakor, hemmagjord glögg och fina bestick från loppis.


Butiker med bra eko-julklappar!
  • Systembolaget
    Ett hopplock av ekologiska drycker, exempelvis de jag tipsade om här om dagen. Kolla efter snygga flaskor för då blir det genast mer intressant.

  • Grön Gåva - Jag gillar Grön Gåva för de har mycket olika saker att välja bland och deras innehållsförteckningar är jättebra. De har översatt dem till svenska så man förstår allt och de märker även ut ordentligt vad som är ekologiska råvaror i de olika produkterna. Här kan ni t ex sätta ihop olika små kit eller köpa enstaka saker. Kit som jag tycker är både roligt att få och ge är bla:
    Skönhetskit med schampo, balsam, hudkräm osv.
    Kaffekit med kaffe, någon chokladbit och sen ev köpa fina kaffekoppar på loppis till.
    Det finns även livsmedel här så man kan köpa godis, kryddor och annat roligt. Det finns också böcker här som tar upp olika miljöämnen osv. Jättebra och intressant!

  • Ekokul - Det är en hemsida med ekologiska leksaker, har aldrig köpt något här men tycker den verkar vettig. Fastnade bla för: BAU-BAU-BLOCKS som är lekklossar gjord av återvunnet material, Hugg-a-planet och Eko-Mumin. Kika in där om ni ska köpa leksaker för där finns det också otroligt mycket att välja bland.

  • Organisationer - Kan inte säga det för många gånger köp julklappar från/till de olika organisationerna så som UNICEF, WWF, SOS-barnbyar osv. Många av oss i Sverige har redan saker så det räcker och blir över, vi behöver inte mer. Så om du inte kommer på vad du ska köpa till någon kan du köpa ett Skolkit eller något annat bra från organisationerna.

  • Re-Think-Design - På RTD gör de miljövänliga produkter av återvunnet material. T ex väskor gjorda av byxor, brödpåse gjord av kökshanddukar och dricksglas gjorda av vinflaskor. Köper du dina presenter här får du roliga och personliga presenter. Och är du riktigt ambitiös så kanske du får inspiration från denna sidan och gör liknande saker själv. Ännu mer personligt och roligt.

  • Ekoprylar - Jag jämför den här sidan med Coolstuff fast ekologisk. Lite samma stil med roliga och "onödiga" produkter. Här kan man nog alltid hitta något roligt.

  • Loppis - På olika loppisar kan man hitta väldigt udda och intressant saker. T ex kan det vara väldigt fint att köpa udda bestick och slå in fint som man sedan kan använda som salladsbestick, roliga och fina glas som inte går att hitta någon annanstans, man kan lätt hitta värdefulla smycken till en billig kostnad. Har man orken till att leta så kan man hitta hur fina saker som helst på loppis.

  • Göra själv/Ta hemifrån - Ett annat alternativ är att baka/laga något och ge bort. Alltid uppskattat. Är man inte duktig på att baka kan man ge bort de torra ingredienserna i en fin burk tillsammans med receptet så den som får det bara behöver tillsätta de flytande råvarorna. Sen tycker jag också att man kan fundera på vad man har hemma som aldrig använts och kolla i förrådet för många av oss har saker hemma som vi aldrig använder och som någon annan kanske skulle uppskatta mer. Du kan hitta jättebra julklappar hemma.


Lycka till med ert julklappsköpande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0